Nemokamas VIN dekodavimas leidžia gauti daug svarbios informacijos apie transporto priemonę, kuri gali būti naudinga perkant automobilį ar ieškant originalių dalių. Todėl primename, kas yra VIN numeris, kokia jame informacija ir kaip mes galime greitai patikrinti važiuoklės numerį.

VIN dekodavimas nemokamai – pirmiausia reikia surasti numerį transporto priemonėje

Važiuoklės numeris yra 17 skaičių ir raidžių, kuriuos transporto priemonės gamintojas įterpia į transporto priemonę, serija. Šis unikalus kodas visų pirma leidžia identifikuoti automobilį. Tačiau daugelio vartotojų požiūriu svarbiausia yra tai, kad VIN numeris nesikeičia per visą transporto priemonės eksploatavimo laiką ir gali suteikti apie jį daug vertingų duomenų. Čia gali praversti nemokamas VIN dekodavimas. Tačiau norint tai padaryti, pirmiausia turite rasti šį atskirą transporto priemonės kodą, nes iš pirmo žvilgsnio galime aptikti bet kokius pažeidimus, pvz., Palyginę antspauduotą VIN su dokumentuose užfiksuotu. Taigi, kur rasti automobilio VIN? Paprastai jį galima rasti keliose vietose, pavyzdžiui, prietaisų skydelyje šalia priekinio stiklo (vairuotojo pusėje) arba plokštėje, pritvirtintoje prie vairuotojo durų. Važiuoklės numeris taip pat įrašomas registracijos liudijime, transporto priemonės kortelėje, paslaugų knygoje ar draudimo liudijime.

Kokią informaciją gauname dekoduodami VIN nemokamai?

Dėl savo unikalumo važiuoklės numeris leidžia gauti daug informacijos apie transporto priemonę, pavyzdžiui, oro pagalvės tipą, kilmės šalį, variklio darbinį tūrį ir įrangą. Jei norime patys patikrinti VIN, taip pat turime prisiminti keletą klausimų, tokių kaip

• Pirmasis VIN simbolis nurodo regioną, iš kurio kilusi transporto priemonė

•   Pirmasis VIN simbolis nurodo regioną, iš kurio kilusi transporto priemonė.

•   Antrasis ir trečiasis simboliai pasakoja apie tokių automobilių gamintojus kaip „Ford“ ar „Honda“.

•   Ketvirtas – aštuntas simboliai nurodo transporto priemonės markę, variklio dydį ir tipą.

•   Devintasis VIN simbolis yra tikrinamasis ženklas, nurodantis, kad VIN galioja.

•   Dešimtas simbolis nurodo automobilio modelio metus. • Vienuoliktas ženklas nurodo surinkimo gamyklą.

•   Paskutinė VIN eilutė nurodo automobilio unikalų serijos numerį, kuris gali padėti išvengti VIN sukčiavimo.

Tačiau savarankiškai patikrinti važiuoklės numerį gali būti sunku, todėl verta naudoti patikrintus įrankius, leidžiančius nemokamai iššifruoti VIN. Pavyzdžiui, tai galima greitai padaryti naudojant toliau pateiktą formą.

VIN dekodavimas nemokamos ir visos transporto priemonės istorijos ataskaitai

Kaip jau minėta, palyginti kiekvieną VIN kodo simbolį su dekodavimo lentele gali būti daug laiko ir sunku. Todėl norint greitai ir patikimai gauti konkrečios transporto priemonės specifikacijas, verta nemokamai naudotis VIN dekodavimu. Toks VIN patikrinimas, be kitų dalykų, leis patikrinti, ką automobilyje sumontavo gamintojas. Tačiau jei norime sužinoti išsamią informaciją apie remontą ar avarijas, taip pat patikrinti pavogtų transporto priemonių duomenų bazę, galime naudoti VIN, kad sukurtume visą transporto priemonės istorijos ataskaitą. Šis dokumentas yra išsamesnis, todėl gauname tikrai daug žinių apie automobilio praeitį. Tokios žinios apie transporto priemonės istoriją ir tikslius jos parametrus yra ypač svarbios potencialiems automobilio pirkėjams. Jie gali naudoti VIN, kad generuotų transporto priemonės istorijos ataskaitą per mūsų svetainę kur-yra-vin.com, kad sužinotų daugiau apie automobilio aptarnavimo ir remonto istoriją bei atrastų galimas technines problemas, turinčias įtakos vairavimo saugumui.